Wypromowane prace dyplomowe
2024
Prace licencjackie
- Metody analizy oceny bezpieczeństwa żywności genetycznie modyfikowanej
- Rola mikrobioty w patogenezie chorób cywilizacyjnych
- Wpływ żywności fermentowanej na mikrobiom jelitowy i zdrowie człowieka
- Analiza procesu immunostarzenia organizmu i jego konsekwencji
- Metody identyfikacji substancji psychoaktywnych w materiale biologicznym
Prace magisterskie
- Nowe źródła bakterii kwasu mlekowego w produktach fermentowanych pochodzenia roślinnego
- Ocena in vitro cytotoksyczności nanocząsteczek tlenku tytanu przeznaczonych do kontaktu z żywnością
- Ocena ilościowego uwalniania cytokin po ekspozycji na związki z grupy neonikotynoidów
- Wpływ fermentacji na właściwości prozdrowotne topinamburu (Helianthus tuberosus L.)
2023
Prace licencjackie
- Mechanizmy antyoksydacyjnej obrony organizmu - metody ich oceny
2022
Prace licencjackie
- Immunomodulacja żywieniowa w profilaktyce i terapii chorób
- Interakcje nanocząsteczek z układem immunologicznym
- Narzędzia badawcze stosowane w immunotoksykologii
Prace magisterskie
- Badania prooksydacyjnego potencjału insektycydu z grupy neonikotynoidów
- Ocena wybranych właściwości prozdrowotnych ekstraktów z jarmużu (Brassica oleracea var. sabellica)
- Ocena właściwości proapoptotycznych tiakloprydu - badania in vitro
- Porównanie potencjału immunotoksycznego deltametryny i permetryny
2021
Prace magisterskie
- Badania porównawcze cytotoksycznego oddziaływania tiakloprydu na komórki hodowli pierwotnych i wtórnych
- Badanie działania cytotoksycznego związków z grupy neonikotynoidów
- Badania porównawcze cytotoksyczności wybranych toksyn cyjanobakteryjnych