Rzeźnicka Z, Kokoszko M., Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.), część III: Ab ovo ad gala. Jajka, mleko i produkty mleczne w medycynie i sztuce kulinarnej (I-VII w.), Byzantina Lodziensia XXVIII, Łódź 2016, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, ss. 258 + VI
[Rzeźnicka Z., Kokoszko M., Dietetics and culinary art of antiquity and early Byzantium (2nd-7th c. A.D.), III: Ab ovo ad gala. Eggs, milk and dairy products in medicine and culinary art (1st-7th c. A.D.), Byzantina Lodziensia XXVIII, Łódź 2016, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, pp. 258 + VI]

Recenzja naukowa w czasopiśmie

Czasopismo: VOX PATRUM (ISSN: 0860-9411)
Rok wydania: 2018
Tom: 38
Numer czasopisma: 70
Strony od-do: 695-709