Prebiotic Potential of Oligosaccharides Obtained by Acid Hydrolysis of α-(1→3)-Glucan from Laetiporus sulphureus: A Pilot Study

Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany

Czasopismo: MOLECULES (ISSN: 1420-3049)
Współautorzy: Adrian Wiater, Adam Waśko, Paulina Adamczyk, Klaudia Gustaw, Małgorzata Pleszczyńska, Kamila Wlizło, Michał Tomczyk, Janusz Szczodrak
Rok wydania: 2020
Tom: 25
Numer czasopisma: 23
Strony od-do: 1-9
Słowa kluczowe: Laetiporus sulphureus, prebiotyk, α-(1→3)-glukooligosacharydy, α-(1→3)-glukan
Dostęp WWW: https://www.mdpi.com/1420-3049/25/23/5542
DOI: 10.3390/molecules25235542



Cytowanie w formacie Bibtex:
@article{1,
author = "Marcin Skowronek and Adrian Wiater and Adam Waśko and Paulina Adamczyk and Klaudia Gustaw and Małgorzata Pleszczyńska and Kamila Wlizło and Michał Tomczyk and Janusz Szczodrak",
title = "Prebiotic Potential of Oligosaccharides Obtained by Acid Hydrolysis of α-(1→3)-Glucan from Laetiporus sulphureus: A Pilot Study",
journal = "MOLECULES",
year = "2020",
number = "23",
pages = "1-9"
}

Cytowanie w formacie APA:
Skowronek, M. and Adrian Wiater and Adam Waśko and Paulina Adamczyk and Klaudia Gustaw and Małgorzata Pleszczyńska and Kamila Wlizło and Michał Tomczyk and Janusz Szczodrak(2020). Prebiotic Potential of Oligosaccharides Obtained by Acid Hydrolysis of α-(1→3)-Glucan from Laetiporus sulphureus: A Pilot Study. MOLECULES, 23, 1-9.