The validated and sensitive HPLC-DAD method for determination of patulin in strawberries

Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany

Czasopismo: FOOD CHEMISTRY (ISSN: 0308-8146)
Współautorzy: Agnieszka Szmagara, Magdalena Staniszewska
Rok wydania: 2018
Tom: 245
Strony od-do: 364-370
Słowa kluczowe: patulina, analiza mykotoksyn, truskawki, chromatografia cieczowa, technika QuEChERS
Dostęp WWW: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814617317338
DOI: 10.1016/j.foodchem.2017.10.093



Cytowanie w formacie Bibtex:
@article{1,
author = "Ilona Sadok and Agnieszka Szmagara and Magdalena Staniszewska",
title = "The validated and sensitive HPLC-DAD method for determination of patulin in strawberries",
journal = "FOOD CHEMISTRY",
year = "2018",
pages = "364-370"
}

Cytowanie w formacie APA:
Sadok, I. and Agnieszka Szmagara and Magdalena Staniszewska(2018). The validated and sensitive HPLC-DAD method for determination of patulin in strawberries. FOOD CHEMISTRY, 364-370.