Functional properties and storage stability of astaxanthin-loaded polysaccharide/gelatin blend films - a comparative study

Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany

Czasopismo: Polymers (ISSN: 2073-4360)
Współautorzy: Katarzyna Łupina, Dariusz Kowalczyk, Waldemar Kazimierczak
Rok wydania: 2022
Tom: 14
Numer czasopisma: 19
Strony od-do: 1-13
Słowa kluczowe: folie jadalne, polisacharydy, żelatyna, astaksantyna, stabilność barwowa, aktywność przeciwutleniająca
Dostęp WWW: https://www.mdpi.com/2073-4360/14/19/4001
DOI: 10.3390/polym14194001



Cytowanie w formacie Bibtex:
@article{1,
author = "Waldemar Kazimierczak and Katarzyna Łupina and Dariusz Kowalczyk and Waldemar Kazimierczak",
title = "Functional properties and storage stability of astaxanthin-loaded polysaccharide/gelatin blend films - a comparative study",
journal = "Polymers",
year = "2022",
number = "19",
pages = "1-13"
}

Cytowanie w formacie APA:
Kazimierczak, W. and Katarzyna Łupina and Dariusz Kowalczyk and Waldemar Kazimierczak(2022). Functional properties and storage stability of astaxanthin-loaded polysaccharide/gelatin blend films - a comparative study. Polymers, 19, 1-13.