„Zjadłbym konia z kopytami” i dlaczego tego nie zrobię – historyczne uwarunkowania tabu żywieniowego wokół konsumpcji koniny w Polsce
[”i could eat a horse”, but iWon’t Do that – historical causation of nutritional taboo around eating horsemeat in Poland]

Artykuł naukowy w wydawnictwie zbiorowym recenzowany

Miejsce: Lublin
Rok wydania: 2018
Tytuł publikacji: Dziedzictwo kulinarne w kontekstach tradycyjnych i współczesnych
Redaktorzy: Jan Adamski, Mariola Tymochowicz
Strony od-do: 64-71
Słowa kluczowe: konina, koń, zwierzę, tabu, religia, symbolika, pożywienie
Dostęp WWW: https://www.muzeumlubelskie.pl/images/media/file/Dziedzictwo%20kulinarne%20w%20kontekstach%20tradycyjnych%20i%20współczesnych_Wodzinska_druk.pdf



Cytowanie w formacie Bibtex:
@article{1,
author = "Marcin Gapski",
title = "„Zjadłbym konia z kopytami” i dlaczego tego nie zrobię – historyczne uwarunkowania tabu żywieniowego wokół konsumpcji koniny w Polsce ",
journal = "",
year = "2018",
pages = "64-71"
}

Cytowanie w formacie APA:
Gapski, M. (2018). „Zjadłbym konia z kopytami” i dlaczego tego nie zrobię – historyczne uwarunkowania tabu żywieniowego wokół konsumpcji koniny w Polsce . , 64-71.